receptek : joghurtos almaleves fahjas habgaluskval |
joghurtos almaleves fahjas habgaluskval
2005.01.31. 08:05
hogyan ksztsd el, nagyon finom!
Joghurtos almaleves fahjas habgaluskval
Hozzvalk: 5 db alma, 2 dl joghurt, 1 evkanl szegfszeg, akcmz zls szerint, 4 dkg liszt, 1,5 teskanl rlt fahj, 2 db tojsfehrje, 1 evkanl kristlycukor, 1 evkanl kristlycukor a galuska fzshez
Az almkat egy kivtelvel megpucoljuk, kimagozzuk, feldaraboljuk s egy liter mzes vzben feltesszk fni. A szegfszeget teatojsba rakjuk vagy gzbe tekerjk, s gy tesszk a levesbe, mert gy majd knnyen el tudjuk tvoltani az ednybl. Egytt fzzk, mg az alma meg nem puhul, a teatojst kivesszk, az almt sszeturmixoljuk vagy szitn ttrjk. Visszatesszk a tzre s jra felforraljuk. A joghurtbl s a lisztbl habarst ksztnk, belekeverjk a levesbe, kiforraljuk, vgl akcmzzel zestjk. A tojsfehrjt kemny habb verjk a cukorral, s hozzkeverjk a fahjat. A fahjas habbl evkanl segtsgvel galuskkat formzunk, s cukros vzben kifzzk ket gy, mintha a madrtejhez fznnk a habgaluskt. A levest hidegen s melegen is fogyaszthatjuk.
Elksztsi id: 35 perc Egy adag: 1260 kJ/300 kcal Ajnlott ital: des fehrbor - Tokaji Ksi Szretels Furmint 2000
|